Moeder slachtoffer: ‘Brief Dutroux is pestgedrag’
Carine Russo (archiefbeeld) Foto: REUTERS

Carine Russo, de moeder van de vermoorde Mélissa, is niet van plan om de brief die Marc Dutroux naar de ouders van zijn slachtoffers gaat sturen ook effectief te lezen. Ze spreekt van ‘pestgedrag’ door de advocaat van Dutroux.

Dat zegt Russo in een gesprek met de krant Le Soir. Het initiatief voor de brief gaat uit van advocaat Bruno Dayez. De brief is een stap om zijn voorwaardelijke vrijlating mogelijk te maken, zo gaf de advocaat eerder aan.

‘We proberen een min of meer normaal leven te leiden’, zegt Russo. ‘Maar telkens doet Dayez wel iets dat ons aan ons verdriet herinnert. Voor mij komt dit neer op pestgedrag. Hij misbruikt de ouders van de slachtoffers om beweging te brengen in het dossier.’

Met de brief strooit de advocaat alleen nog meer zout in de wonde, stelt ze. Russo herinnert eraan dat ze de voorbije jaren herhaaldelijk te kennen heeft gegeven dat ze geen contact wou met Dutroux.

Dat de advocaat zei dat het tijd is om de deur te openen ‘in plaats van met elkaar om te gaan als kat en hond’, ervaart Russo als beledigend. ‘Dit is geen kleine onenigheid. Dayez moet zich niet gedragen als een meester die twee vechtende kinderen uit elkaar trekt op de speelplaats.’

Paul Marchal, vader van de vermoorde An, zei eerder over deze brief dat het hem verbaasde dat Dutroux na al die jaren ‘blijkbaar nog op verzachtende omstandigheden hoopt’.