Tequila maakt George Clooney best betaalde acteur
George Clooney in de film Money Monster.

De Amerikaanse acteur George Clooney voert de lijst aan van best betaalde acteurs ter wereld. Dat heeft hij grotendeels te danken aan de verkoop van zijn tequilabedrijf.

Tussen juni 2017 en juni 2018 verdiende de 57-jarige acteur naar schatting 239 miljoen dollar. Nog nooit heeft hij meer verdiend in zijn 35-jarige tv- en filmcarrière, zo schrijft het zakenblad Forbes.

Nochtans is het sinds 2016 geleden dat hij nog in een film heeft gespeeld. Dat was de misdaadthriller Money Monster. Wel deed Clooney de kassa rinkelen met de verkoop in juni 2017 van het tequilabedrijf dat hij mee heeft opgericht aan het Britse bedrijf Diageo.

Dwayne ‘The Rock’ Johnson neemt voor het tweede jaar op rij de tweede plaats in op de lijst van Forbes. Hij verdiende 124 miljoen dollar dankzij Jumanji: welcome to the jungle en andere projecten. ‘Iron Man’-acteur Robert Downey Jr. staat op de derde plaats met 81 miljoen dollar.

De lijst van Forbes illustreert opnieuw de grote loonkloof tussen vrouwelijke en mannelijke acteurs. De acteurs uit de top tien sprokkelden samen zo’n 748 miljoen dollar samen, de actrices uit de top tien slechts 186 miljoen dollar. Bij de vrouwen stond Scarlett Johansson bovenaan met 40,5 miljoen.

De kloof is volgens Forbes te verklaren door de dominantie van superhelden- en actiefilms. Die hebben meer rollen voor mannen en brengen gigantische bedragen op.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in