‘Toen ze zich als slachtoffer uitte, kwam trauma weer naar boven’
Asia Argento met Jimmy Bennett. Zelf heeft ze het over een ‘moeder-zoonrelatie’.

De 22-jarige acteur Jimmy Bennett, die actrice Asia Argento van seksueel misbruik beschuldigt, zegt dat hij de zaak privé wou afhandelen. Hij voelt zich ‘beschaamd en bang’.

De jonge acteur reageert voor het eerst op het verhaal dat de New York Times uitbracht. Hij beschuldigt actrice Asia Argento, die Harvey Weinstein aan de galg praatte en zo het boegbeeld van de metoo-beweging werd, van seksueel misbruik toen hij 17 was en zij 37.

Stigma

In een mededeling die zijn advocaat Gordon Sattro heeft uitgebracht, zegt Bennett dat hij de zaak privé wou afhandelen. ‘Mijn trauma kwam weer naar boven toen ze zelf als slachtoffer naar buiten kwam. Ik heb de voorbije dagen en uren geen publieke verklaring afgelegd omdat ik mij schaam en angst heb om deel uit te maken van het publieke debat.’

De acteur zegt dat hij niet wou dat zijn verhaal bekend zou raken. ‘Toen geloofde ik dat er als man nog altijd een stigma bestond in zo’n situatie. Ik dacht niet dat mensen het zouden begrijpen vanuit het standpunt van een tienerjongen.’

In de maanden na de onthullingen over Weinsteins wangedrag, sloot Asia Argento in alle stilte een deal met de jonge acteur. Hij beweert dat ze hem in 2013 had verkracht in een hotelkamer in Californië. Volgens de deal moest ze hem 380.000 dollar betalen.

Argento ontkent dat ze seks heeft gehad met Bennett en spreekt van leugens. Toen Bennett financiële problemen had, vroeg hij Argento een ‘exorbitant bedrag’. ‘Bennett wist dat mijn vriend Anthony Bourdain veel geld had’, aldus de actrice. Dat leidde tot afpersing en omdat Bourdain vreesde voor negatieve publiciteit, besloot hij Bennett een som geld te geven.

Uitgelekte berichten

De entertainmentwebsite TMZ heeft intussen foto’s en berichten gepubliceerd die erop wijzen dat Argento wel degelijk een seksuele relatie had met de jonge acteur. Op een van de foto’s liggen ze beiden topless op een bed. In een bericht schrijft Argento: ‘Ik had seks met hem en het voelde raar.’ Ze beweert ook dat ze toen niet wist dat hij minderjarig was.

In een ander sms’je dat Argento maandag naar een vriend zou gestuurd hebben, staat: ‘De mensen weten enkel wat de New York Times geschreven heeft, maar dat is slechts één kant van het verhaal. Dat geile kereltje heeft mij besprongen.’