Radioprogramma Duyster herrijst eenmalig op Leffingeleuren
Duyster was te horen van 2 januari 2000 tot 21 juni 2015 op Studio Brussel. Foto: Leffingeleuren
Duyster herleeft eenmalig op het alternatieve muziekfestival Leffingeleuren. Presentatrice Ayco Duyster en Eppo Janssen slaan opnieuw de handen in mekaar voor een avond in de geest van het legendarische radioprogramma.

Nog voor Spotify en co elk (micro-)genre of gemoedstoestand verpakte tot een handige afspeellijst, was er Duyster. Het radioprogramma is in de Vlaamse muziekscene zo invloedrijk dat de naam in muziekrecensies wel vaker opduikt als aanduider van een bepaald type geluid. 

Dat geluid -intiem en vaak melancholisch- doen presentatrice Ayco Duyster en Eppo Janssen eenmalig herleven op 15 september in de kerk van Leffinge. Op het programma staan live-sessies van The Bony King of Nowhere, Bert Dockx van Flying Horseman, en Hilary Woods. De Brit Will Samson sluit de avond af met een langer concert. Tussendoor is ook muziek te horen die zo kenmerkend was voor het programma of die vandaag haar weg naar de playlist zou vinden. 

Wie had gehoopt de avond via de radio te volgen, is eraan voor de moeite. Studio Brussel zal het gebeuren niet uitzenden. Tickets voor het festival zijn wel nog verkrijgbaar. 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in