FAVV sluit restaurants van keten Amadeus in Brussel en Kruishoutem

De vestigingen van de restaurantketen Amadeus in Brussel en in Kruishoutem zijn gesloten door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Dat bevestigt het FAVV aan Belga.

De aanleiding voor de maatregel zijn herhaaldelijke hygiëneproblemen in de twee vestigingen van de keten, die gespecialiseerd is in het serveren van ribbetjes. Het FAVV benadrukt dat er geen onmiddellijk gevaar was voor de voedselveiligheid, maar uit verschillende controles was gebleken dat de oplossingen van de zaakvoerder steeds tijdelijk waren en dat de gebrekkige situatie op lange termijn ongewijzigd bleef.

Daardoor kon de voedselveiligheid in de toekomst niet verzekerd worden, waardoor besloten werd om de toelating van het restaurant in te trekken.

Als de zaakvoerder opnieuw zijn restaurant wenst te openen, zal hij een nieuwe toelating moeten aanvragen die door het FAVV zal geëvalueerd worden. Pas daarna kan de zaak weer opengaan.

Wanneer het FAVV bij controles tekortkomingen vaststelt, dan kunnen er maatregelen genomen worden, die variëren van een waarschuwing of proces-verbaal, inbeslagname, tijdelijke sluiting of het intrekken van de erkenning.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig