Bestuurder dodelijk ongeval Sint-Niklaas aangehouden door onderzoeksrechter
Foto: bfs
De 21-jarige autobestuurder die maandag het dodelijk ongeval in Sint-Niklaas veroorzaakte, is aangehouden door de onderzoeksrechter in Dendermonde. De man werd voorgeleid voor onopzettelijke doding, vluchtmisdrijf, onopzettelijke slagen en verwondingen én rijden zonder geldig rijbewijs.

Bij het ongeval reed een personenwagen maandag in op een moeder en haar twee kinderen van 5 en 8 jaar op het voetpad. 'Het 5-jarige meisje overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De andere twee slachtoffers werden met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand is nog steeds kritiek', aldus het parket.

De drie inzittenden van de wagen gingen er meteen vandoor. Een van hen keerde terug naar de wagen, de anderen konden korte tijd later opgepakt worden. Het gaat om twintigers uit Sint-Niklaas die ­bekend zijn bij politie en ­gerecht. Zeker twee van hen werden al meermaals opgepakt en veroordeeld voor verkeersinbreuken en drugsfeiten.

De bestuurder had bovendien geen geldig rijbewijs, zo raakte dinsdagochtend al bekend. Hij moet vrijdag verschijnen voor de raadkamer in Dendermonde, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding. Volgens Het Nieuwsblad verklaarde hij dat hij werd afgeleid door zijn passagier.

De Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen onderzoekt of de wagen van de drie - een Kia met Nederlandse nummerplaat die waarschijnlijk gehuurd werd - ook betrokken was bij een ander ongeval met vluchtmisdrijf in de Heistraat in Sint-Niklaas. Daarbij werd een fietser aangereden. Mogelijk waren de drie gevlucht van dat ongeval toen ze de vrouw en haar twee kinderen aanreden.