‘Thriller’ niet langer bestverkopende album ooit in VS
The Eagles in 1998. Foto: REUTERS

De Californische rockband The Eagles hebben Michael Jackson van de eerste plaats verdrongen voor de titel van bestverkopend album aller tijden in de Verenigde Staten. Het album ‘Their Greatest Hits 1971-1975’ stuurde ‘Thriller’ van Jackson naar de tweede plaats. Dat meldde de Recording Industry Association of America (RIAA) maandag.

Het album met de hits werd onlangs gecertificeerd met 38 keer platina, wat neerkomt op meer dan 38 miljoen verkopen en streams sinds het werd uitgebracht in februari 1976. ‘Thriller’ van Jackson staat nu dus tweede, met 33 miljoen verkopen en streams sinds zijn release in 1982. En de derde plaats wordt opnieuw door The Eagles bezet met hun tweede uitgebrachte album van 1976 - ‘Hotel California’ - waarvan meer dan 26 miljoen exemplaren werden verkocht.

De RIAA is een handelsorganisatie die zich al 60 jaar bezighoudt met de uitgave van certificaties op basis van het aantal verkochte albums, singles en relevante mediadragers in de Amerkaanse muziekindustrie.

The Eagles waren de bestverkopende Amerikaanse groep van de jaren zeventig en hebben wereldwijd meer dan 150 miljoen albums verkocht. Ze werden in 1998 opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame en zijn momenteel op tournee.