Vijfjarige overleden bij aanrijding in Sint-Niklaas
Foto: BFS

In Sint-Niklaas is een autobestuurder ingereden op een vrouw en twee kinderen op het voetpad. De slachtoffers werden in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Eén kind is aan zijn verwondingen overleden, bevestigt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

De aanrijding gebeurde rond 16.15 uur op de Antwerpse Steenweg in Sint-Niklaas, ter hoogte van een vestiging van warenhuisketen Lidl. De omstandigheden worden nog onderzocht, maar naar verluidt week een auto (met nederlandse nummerplaat) van zijn baan af om vervolgens drie personen aan te rijden op het voetpad.

Eén kind van vijf overleefde het ongeval niet. Twee anderen, een vrouw en een ander kind, raakten levensgevaarlijk gewond.

‘Klap was enorm’

‘De auto nam aan zeer hoge snelheid de bocht’, getuigt een bestuurster die op één auto na achter de bewuste wagen reed aan Het Nieuwsblad. ‘De wagen begon al te slippen van aan het grote reclamebord van de supermarkt. Tot aan de ingang van de parking is het nog een heel eind. Daar was de klap enorm.’

Een andere getuige zag hoe de klap de auto op zijn kant deed belanden. ‘Omstaanders duwden de wagen terug op zijn vier wielen waarop ik minstens twee inzittenden zag uitstappen.’ Eén inzittende zou na de klap op de vlucht geslagen zijn. Een andere sloeg ook op de vlucht, maar keerde op zijn stappen terug en werd ingerekend door de politie.

Deskundige

Er werd een verkeersdeskundige aangesteld om het ongeval te onderzoeken. Ook het labo en het parket komen ter plaatse. De bussen van De Lijn worden omgeleid en de plaats van het ongeval is afgezet.