In Overijse neemt het burgerforum BEWUST! in oktober voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het forum werd in mei van dit jaar opgericht door een drietal, onder wie Eric Schamp, die van 1995 tot 2000 voor CD&V burgemeester was van Overijse.

Schamp werd in 2006 voor de laatste keer verkozen tot gemeenteraadslid als lijsttrekker van de tweetalige lijst CDoV-Blauw-Plus, maar nam zijn zetel toen niet op. In 2012 was hij geen kandidaat meer.

BEWUST! wil meer werk maken van inspraak en dialoog met alle inwoners en van een deontologische code voor iedereen die verantwoordelijkheid draagt in het bestuur. Het nieuwe burgerforum belooft voorts te ijveren voor een toekomstgericht beleid inzake leefmilieu, verkeersveiligheid en handel.

Andere partijen die naar de gunst van de kiezer dingen in Overijse zijn (voor zover momenteel al bekend) OV2002-N-VA van burgemeester Inge Lenseclaes, het kartel Open VLD-Groen met schepen Sven Willekens als lijstrekker, de CD&V die aangevoerd wordt door Danny Dekock met Marcia Dewachter (directeur bij de Nationale Bank) op nummer twee en het Franstalige Plus.

Naast BEWUST! komt er met Leefbaar Overijse overigens nog een tweede onafhankelijke burgerlijst op.