AA Gent pakt drie punten na dolle slotfase en tussenkomst videoref
Foto: BELGA

AA Gent heeft in extremis de drie punten gepakt in Eupen. Na tien knettergekke openingsminuten stond het al 1-2 aan de Kehrweg, maar de slotfase werd zo mogelijk nog gekker. Vadis pakte rood, Eupen maakte gelijk en na een tussenkomst van de VAR scoorde Gent alsnog de winnende treffer vanaf de stip. Het werd 2-3.

De wedstrijd was nog maar net afgetrapt of Eupen zorgde al voor een verrassing. Toyokawa nam een pass aan, kapte zich uitstekend vrij en krulde de bal onhoudbaar langs Kalinic. Eupen stond zo al na vier minuten op voorsprong, maar het antwoord van AA Gent volgde vrijwel meteen. Een hoekschop van Stallone Limbombe, een keiharde pegel van Vadis Odjidja, en de 1-1 stond op het bord. Het eerste doelpunt in Gentse loondienst voor de ex-speler van Anderlecht en Club Brugge. Nog geen drie minuten later werd het zowaar zelfs 1-2 na een nieuwe corner van Limbombe. Dit keer was het Rosted die zijn kop tegen het leer zetten en afwerkte, de parade van Van Crombrugge kwam te laat.

Na de dolle eerste tien minuten schakelden beide teams een versnelling lager. Eupen werd zowaar zelfs de betere ploeg en dreigde vooral via Toyokawa en ex-Gentenaar Milicevic, terwijl spits Pollet totaal niet in de match zat. De Panda’s vonden het doel echter niet. In het slot van de eerste helft kon Gent toch nog een paar keer tegenprikken: een scherpe knal van Vadis werd geweerd door Van Crombrugge, Plastun mikte in het zijnet. 1-2 was de ruststand.

In de tweede helft bleef de partij een tijdlang op slot, al waren de beste kansjes voor Eupen. Kalinic bleek echter niet zomaar te kloppen en een pegel van Lazare scheerde net over de deklat. Met nog een kwartier te gaan kreeg Eupen plots weer hoop toen Vadis op de enkel van Keita ging staan. Het bezorgde de doelpuntenmaker een tweede geel karton en dus een ticket richting een vervroegde douche. Gent kraakte onder de druk en uiteindelijk scoorde Garcia - na een deviatie van ref Visser en een afwijking op Plastun - de 2-2.

En nog was het niet gedaan aan de Kehrweg. In de 89ste minuut kreeg AA Gent via de videoref een penalty toegewezen. Verwarring alom, tot Blondelle een fout bleek gemaakt te hebben. Verstraete zette de penalty om: 2-3. Gent moest er toch nog even om vechten, want ref Visser liet maar liefst 9 minuten overspelen voor hij eindelijk affloot. De uitslag bleef ongewijzigd.