Ex-lijsttrekker Groen sluit zich aan bij Team Burgemeester : “Open ruimte is prioritair”
De ploeg van Team Burgemeester. Foto: evb

De kieslijst van Team Burgemeester in Kampenhout valt in een definitieve plooi. Enkele nieuwe kandidaten vervoegden de lijst, onder wie gemeenteraadslid Carlo Daniëls. Ook Natascha Sobolewski is een opvallende nieuwkomer.

Team Burgemeester met als lijsttrekker huidig burgemeester Kris Leaerts stoomt zich klaar voor de verkiezingen en trok net enkele nieuwe kandidaten aan. Opmerkelijke nieuwkomer is Carlo Daniëls, die aansluit als onafhankelijke en ex-lijsttrekker van Groen de. Daniëls staat op 11. “Ik merkte dat ik er een andere visie op nahield dan mijn collega's bij Groen. Ik ben heel realistisch ingesteld, met fanatisme bereik je niets”, zegt hij.

Voor Daniëls is open ruimte in Kampenhout prioritair en als voormalig lid van Groen steekt hij ook niet weg dat natuurbehoud en landbouw belangrijke topics zijn. “De lokale witloofteler staat met de rug tegen de muur en heeft het niet makkelijk. Als partij en lijst zijn we het aan onszelf verplicht de vinger aan de pols te houden en op tafel te kloppen wanneer hogere overheden onze gemeente als dertiende in een dozijn bekijken. Kijk naar het dossier rond het Hellebos in Berg, daar beschikken we over te weinig informatie van hogere overheden om de vuist te kunnen ballen. Dat moet veranderen. Door me kandidaat te stellen op deze lijst heb ik eindelijk het gevoel iets te kunnen verwezenlijken voor het milieu.”

“Witloof is vorm van cultuur”

Net als Daniëls stelde ook Natascha Sobolewski zich ooit al verkiesbaar, twaalf jaar geleden voor SP.A. “Dat huwelijk was een kort leven beschoren”, zegt ze. Sobolewski is vooral bekend van het kleine Hometheater De Jonghe in Kampenhout. Geen wonder dat haar focus ligt op cultuur, sport en vrije tijd. “Ontspannen is een sociaal recht”, zegt ze. “Ook ons witloof is een vorm van cultuur, want het verenigt mensen en is bovendien belangrijk voor de lokale economie.”

Natascha staat op plaats 19 en wil net zoals de andere kandidaten niet te fel globaliseren. De Dorpsstraat is belangrijker dan de Wetstraat.”

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig