Pukkelpop 2019 zal voor het eerst tot zondag duren
Foto: Belga
Pukkelpop 2018 is vlekkeloos verlopen met hier en daar een verrassing van formaat, om Willy Sommers toch nog even boven te halen. Traditioneel valt opent het festival haar deuren op woensdag en volgt het vuurwerk op zaterdag, maar dat is volgend jaar anders.

“We proberen onszelf steeds opnieuw uit te vinden. Pukkelpop is het festival van experiment, op alle vlakken, dus waarom ook dit niet? Bovendien is donderdag 15 augustus een feestdag en kan je er een prachtig verlengd weekend van maken.” Zegt  festivalorganisator Chokri Mahassine. 

Op de editie van dit jaar kan Mahassine enkel positief op terugblikken. Grote problemen bleven uit, de nieuwe concepten werden goed onthaald en anders als afgelopen jaren, stond netheid en ecologie dit jaar veel meer in de picture. Het PET-project, Afval Vandaag Beker van Morgen, was de grote winnaar volgens: “Het festivalterrein lag er ook nog nooit zo proper bij. Ik ben echt oprecht blij én trots op de Pukkelpoppers. De oproep om massaal bekers en plastic flesjes te sorteren heeft enorm veel bijval gekregen. Meer dan 90% van het PET-afval was perfect gesorteerd mits de obligate friet met mayonaise en een verdwaalde frikandel natuurlijk.” 

Enkele markante cijfers als afsluiter

  • Bij het Main Stage optreden van Dua Lipa waren een 60 000 feestgangers aanwezig
  • 214 t-shirts van Willy Sommers gingen over de toonbank
  • De afkolftent heeft haar nut voor volgende edities bewezen: 180 kolfbeurten, goed voor 27 liter moedermelk. Goed voor heel veel blije baby's
  • De Cookpit, met maaltijden gebracht door koks in spé, serveerde een 1610 gerechten aan de fijnproevers op de wei
  • Bij Bazart schreeuwden een 25 000 uberfans mee de lyrics van 'Goud'
  • En natuurlijk 7 anjers, 7 rozen en een bruidsboeket voor Pukkelpop

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig