Ronnie Flex: De hardste rapper deed het soft
Foto: Koen Bauters
Ronnie Flex is de hardste rapper van heel Nederland, zeg dat Ronnie Flex het gezegd heeft! Hij deed nog zo zijn best om niet arrogant te klinken, maar qua braggadocio kon dit wel tellen. De Nederlandse rapper met Surinaamse roots was zo blij met zijn plek op de Main Stage, dat hij op het einde van zijn set zijn hele posse mee op het podium vroeg. Waterpistolen erbij en het was dolle pret. Op het podium, maar zeker ook ervoor.

‘Rapper’ dekt niet langer de lading als het over Ronnie Flex gaat. Hij liet zich vandaag bijstaan door een band die zijn catchy songs van een Caraïbisch tintje voorzag. De conga’s mikten op je heupen en de twee achtergrondzangeressen gaven Flex’ songs een vleugje vrouwelijke flair mee.

Gevoel voor melodie heeft-ie wel, die Ronnie. En zijn muzikale crossover van nederhop en latin doet het tegenwoordig goed in de hitlijsten (ook Broederliefde specialiseerde zich erin) én op festivals. Met de zon op je snoet was het nu eenmaal fijn dansen, springen en zelfs twerken: ‘Alle dames moeten nu met hun billen naar mij gericht gaan staan’, droeg Ronnie Flex de menigte op. En het vrouwelijke deel van de menigte gehoorzaamde. 

De nieuwe Ronnie is beter

Van ‘Energie’ spatte de, euhm, energie af, en ook hier was het effect aanstekelijk: de wei voor de Main Stage veranderde in een dansvloer, en dat was alweer van bij N.E.R.D., dat hier gisteren optrad, geleden.

Hoewel het nog lang niet donker was, moesten we van Ronnie toch onze smartphonelichtjes de lucht in steken. De ‘oudere mensen’ mochten ook hun aansteker gebruiken. We hebben ons suf in het rond gekeken, maar nergens een aansteker gespot. Intussen had Ronnie Flex allang ‘4/5’ ingezet, eentje uit zijn oude rapperdagen. Doe ons dan toch maar de nieuwe, exotische en melodieuze Ronnie Flex. Die zet dit najaar nog wel eens een concertzaal in vuur en vlam.