Transmigrant (19) overleden in Jabbeke na ongeval met vluchtmisdrijf, bestuurder blijft aangehouden
Het ongeval gebeurde op de Gistelsesteenweg. Foto: tlg
Een 19-jarige transmigrant van Vietnamese origine is vrijdagnacht overleden nadat hij werd aangereden op de Gistelsesteenweg in Jabbeke. De bestuurder van het voertuig pleegde vluchtmisdrijf, maar kon even later opgepakt worden, nadat hij een tweede ongeval had veroorzaakt. Hij blijft aangehouden.

Het ongeval gebeurde omstreeks 01.00 uur vannacht op het kruispunt van de Gistelsteenweg met de Kerkeweg in Snellegem, een deelgemeente van Jabbeke. Het slachtoffer wandelde daar naast de weg. De wagen nam een flauwe bocht en reed daarbij de transmigrant aan. Voor de man kon geen hulp meer baten. Volgens het parket is het slachtoffer een transmigrant van Vietnamese origine.

De aanrijder stopte niet en pleegde vluchtmisdrijf. Maar de bestuurder had vijfhonderd meter verder een nieuw ongeval, dit keer enkel met materiële schade. Het slachtoffer van het tweede incident achtervolgde de bestuurder tot hij stopte. De politie kon de man uiteindelijk arresteren.

Alcohol

De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 1,16 promille. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, meldt zaterdagmiddag dat hij voorlopig gearresteerd blijft.

In Jabbeke worden de laatste tijd wel vaker transmigranten aangetroffen. Ze houden zich er schuil in een nabijgelegen bos. ‘s Nachts proberen ze de oversteek naar Engeland te maken door in een vrachtwagen te klimmen op de snelwegparking in Jabbeke. Het parket vermoedt dat het slachtoffer deel uitmaakte van een groepje transmigranten dat eerder al in Noord-Frankrijk verbleef. Een andere Vietnamese man legde hierover al verklaringen af. Het parket vermoedt dat het groepje vanuit ons land naar Groot-Brittannië wil reizen.

Eind januari dit jaar kwam in Jabbeke, langs de E40, een transmigrant van Ethiopische origine om het leven die op de vlucht  was voor een politiecontrole.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig