Ho99o9: De meest punky artiesten zijn rappers
Foto: Koen Bauters
Hoezo, punk is dood? TheOGM - in een witte trouwjurk - en Eaddy - in wat leek op een kogelvrij vest - waren naar de Castello gekomen om die af te breken. En zeggen dat daar dit weekend nog twaalf groepen moeten spelen.

'Street power' sneerde naar de politie en al wie het horen wilde. En geen idee wat ze allemaal schreeuwden in 'P.O.W.', maar we zijn er vrij zeker van dat er ergens een 'I don't give a fuck' tussen zat. Eaddy brulde door een megafoon, TheOGM ging even op de grond liggen, in de moshpit raakte iemand een paar tanden kwijt, en daarna werd een streepje Frank Sinatra gespeeld. Om maar te zeggen: Ho99o9 deed het 'their way'.

Drumstel toegetakeld

Een jaar geleden zagen we Death Grips het hen voordoen - weliswaar met een nog harder toeslaande show. Het is veelzeggend dat de meest punky artiesten op Pukkelpop rappers zijn waarbij de gitaren enkel op tape staan. Met als neveneffect dat de drummer de gitarist overleeft: Brandon Pertzborns vellen werden harder toegetakeld dan de kinnebakken in de moshpit.

En dat waren er nogal wat: die van Eaddy zelf, die 'New Jersey Devil' vanuit de pit bracht. Maar ook die van Whispering Sons-frontvrouw Fenne Kuppens, die de titel van hardste artiest van Pukkelpop 2018 opeiste door zichzelf zonder bekommernis voor lijf en leden het gebonk in te hengsten. Wie met opgekropte frustratie naar de Castello afzakte, liet die achter onder de plankenvloer. Dat ze die de eerstkomende dagen maar niet openbreken.