Ex-burgemeester van Linkebeek Eric De Bruycker is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen geen kandidaat meer. Ook Rik Otten, die samen met De Bruycker in de gemeenteraad de Vlaamse eenheidsfractie Prolink vormt, stopt ermee. Prolink wordt opgedoekt.

'Ik zit 18 jaar in de gemeenteraad en wil meer tijd besteden aan privézaken', zegt De Bruycker. Terwijl hij zegt deze beslissing niet genomen te hebben uit ontgoocheling, is dat bij Otten wel het geval. 'Ik zie het nut niet meer in van nog mee te draaien in dit volledig gecommunautariseerd besluitvormingsproces. Toen de groep rond Yves Ghequière bekendmaakte met een eigen Franstalige lijst op te komen, los van Damien Thiéry, hebben we aangeboden om samen te werken, maar we zijn op een njet gestoten', aldus Otten.

Prolink wordt opgedoekt, enkele partijleden doen mee met een tweetalige lijst die getrokken wordt door Mitra De Kempeneer, een handelaar uit het centrum van Linkebeek. Zoals de zaken er nu voorstaan, zullen er dus drie partijen dingen naar de gunst van de kiezer: de Franstalige lijsten van Damien Thiéry en Yves Ghequière en een tweetalige lijst met een aantal voormalige leden van Prolink.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig