Wat een deelnemersveld: Sky trekt met Thomas en Froome naar Tour of Britain
Foto: BELGA

Team Sky vaardigt mooi volk af naar de Tour of Britain begin september. Het topteam pakt voor eigen publiek uit met Tourwinnaar Geraint Thomas en Chris Froome, zo is vandaag gemaakt.

“Van zodra ik de Tour had beëindigd, wist ik dat ik de Tour of Britain wilde rijden en koersen op mijn eigen wegen. Het begint in Wales, wat speciaal zal zijn, en we zullen racen doorheen het volledige Verenigd Koninkrijk. Ik kijk ernaar uit”, zegt Welshman Thomas, die vorige maand zijn eerste Tour won voor Tom Dumoulin en viervoudig laureaat Froome.

Het is van 2009 geleden dat Froome startte in zijn thuisronde. Omdat hij dit jaar de Vuelta laat schieten, kwam er in zijn kalender plaats vrij. “Het is zo lang geleden dat ik de Tour of Britain heb kunnen rijden”, zegt Froome. “De Vuelta is altijd een belangrijk doel geweest (hij won er in 2017 en werd drie keer tweede, red). Maar dit jaar ben ik er niet en zo heb ik de kans om terug te keren naar het VK en te strijden op wat een fantastisch parcours lijkt.”

Naast Thomas en Froome zal ook de Nederlander Wout Poels zeker starten in de Tour of Britain (2-9 september/BC). De rest van de ploeg wordt later bekendgemaakt.