Diablo BLVD: 'Dit is onze laatste festivalshow ooit'
Foto: Koen Bauters
'They will be met with fire and fury, like the world has never seen.' Ook een manier om je publiek te begroeten, natuurlijk: Diablo BLVD jaagde vooraf een streepje Trump door de speakers.

Het bleek een mission statement voor de rockband rond Alex Agnew. Die maande de Castello voortdurend aan 'de security meer werk te geven', 'de plankenvloer te testen' en meer in het algemeen 'to fuck this place up'. Het publiek gehoorzaamde gedwee, en gooide de lijven duchtig in de strijd.

Dat leidde de aandacht ook handig af: Agnew is gezegend met een misthoorn van een stem, maar leek het bij 'Beyond the veil' en 'Demonize' behoorlijk moeilijk te hebben. Een contrast met de passage op Graspop deze zomer, maar misschien zit het drukke schema er voor iets tussen: de voorbije tien dagen speelde Diablo BLVD ook op Alcatraz, de Lokerse Feesten en Wacken.

Pas bij 'Rise like lions' en 'The song is over' leek de band erdoor te komen. Haast symbolisch, want na Graspop kondigde Agnew aan dat Diablo de gitaren aan de galgen hangt. Alweer een gitaarband minder, besefte hij, terwijl hij nog een bloemetje wierp naar de collega's van Fleddy Melculy, 'de enige gitaren die ge godverdomme gaat horen op dit festival.' 

'Dit is onze laatste festivalshow ooit', besloot Agnew. 'Ge gaat ons nog missen.' De circle pits werden er alleen maar wilder op.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig