Zwangere verkoopster na bijna zes uur bevrijd uit dienstlift
Foto: Brecht Van Maele

In de C&A op de Korenmarkt in Gent heeft een zeven maanden zwangere verkoopster maandagavond urenlang vastgezeten in de dienstlift van de winkel. De vrouw stelt het goed, maar de winkelketen is een onderzoek gestart naar het incident.

De zeven maand zwangere vrouw, die via interim voor C&A werkt, sloot rond 18.30 uur haar werkdag af toen ze kwam vast te zitten in de dienstlift van het filiaal. Haar man, die haar zoals gewoonlijk stond op te wachten aan de tramhalte, sloeg na enkele uren wachten alarm en deed aangifte bij de politie.

Het werk van de vrouw was de laatste plaats waar ze gezien werd, en toen de politie arriveerde hoorden ze geklop vanuit de defecte lift. Volgens de woordvoerder van C&A kon de vrouw rond middernacht bevrijd worden door de brandweer en de winkelverantwoordelijke. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht ter controle, maar stelt het goed.

De winkelketen is een onderzoek gestart naar de defecte lift, die onlangs nog maar gekeurd werd. Technici moeten nu uitzoeken waarom de noodknop en het alarmsysteem dienst weigerden. In de lift, die enkel voor personeel toegankelijk is, was ook nauwelijks gsm-bereik waardoor de vrouw ook op die manier niemand kon verwittigen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig