In het centrum van Berlaar heeft woensdagnamiddag een zware brand gewoed. De oorzaak van de brand is nog niet gekend. Twintig mensen werden geëvacueerd.

Het vuur brak uit in een opslagplaats op de site waar vroeger een bioscoop en een dancing gevestigd waren. De brandweer kwam massaal ter plaatse. Een twintigtal mensen werden geëvacueerd, ze werden opgevangen in een rusthuis. De omvang van de schade in elk van de onderdelen van het complex zal pas later moeten blijken. 'Het gaat om een ingewikkeld gebouwencomplex en we zijn nog niet zeker waar de brand precies is ontstaan en wat zich daar bevond', zegt politiewoordvoerster Katrien De Coninck. 'Onze eerste zorg is nu de brand onder controle houden en laten nablussen door de brandweer. Er is geen sprake van gewonden, ook niet door de rookontwikkeling.'

Omstreeks 16.30 uur was de brand onder controle, maar de brandweer moet wel nog een hele tijd nablussen.
De opslagplaats is volledig vernield. Ook een Argenta-bankkantoor en een pitazaak liepen brandschade op, in een aantal woningen en flats is er rookschade. De stabiliteit van de opslagplaats wordt gecontroleerd.

Niemand raakte gewond. De brand zorgde wel voor veel verkeershinder in de omgeving. De burgemeester van Berlaar bevestigt dat het evenement ‘De Zomer van Balder’ gewoon doorgaat, maar raadt bezoekers wel aan om met de fiets te komen. Wie met de auto komt, rijdt best via Gestel of via de Smidstraat en de Meistraat.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig