Na de instorting van de Morandi-brug in Genua beginnen langzamerhand de slachtoffers een gezicht te krijgen. De reddingswerkers werken dag en nacht om overlevenden te vinden, maar het dodental blijft oplopen.

De hoop om nog een overlevende terug te vinden wordt alsmaar kleiner, de reddingswerkers zien naar eigen zeggen geen enkel teken van leven meer, net als de reddingshonden. Er werden een tiental mensen levend van onder het puin gehaald, meer dan 40 anderen overleefden het ongeval niet.

Onder de dodelijke slachtoffers zijn onder meer Roberto Robbiano, zijn vrouw Ersilia Piccinino en hun zevenjarige zoontje Samuel. De drie bevonden zich bovenop de brug toen die het begaf. Roberto was een computertechnicus die in 2014 trouwde met Ersilia.

Een ander gezin uit Milaan liet ook het leven. Andrea Vittone (59), Claudia Possetti (48) en twee kinderen Camilla (12) en Manuele (16).

De vijfendertigjarige Luigi Matti Altadonna liet eveneens het leven tijdens de ramp. In zijn thuisdorp Borghettino werd meteen een emotionele mededeling uitgevaardigd: ‘Het gemeentebestuur deelt in de pijn van Giovanni, een modelburger en vrijwilliger van de plaatselijke civiele bescherming, voor het verlies van zijn dierbare neefje in de vreselijke tragedie van Genua.’

De 34-jarige Elisa ’La Ely’ Bozzo reed volgens Italiaanse media met haar zwarte Opel Corsa over de brug toen de grond letterlijk onder haar verdween.

Ook amateurvoetballer Andrea Cerulli wordt genoemd als een van de slachtoffers. Zijn voetbalclub plaatste een foto van hem op Facebook met de woorden: ‘Onze club is in gedachten bij de familie van Andrea, onze vriend, onze collega, slachtoffer van de tragedie van Ponte Morandi. Vaarwel, Andrea.’

De 64-jarige chef-kok Juan Carlos Pastenes behoort ook onder de inmiddels geïdentificeerde overledenen. Hij kwam uit Chili maar woonde al dertig jaar in Italië. Zijn vrouw Nora Rivera kwam ook om bij de tragedie. Net zoals hun Chileense vriend Juan Figueroa (60).

De Siciliaanse Marta Danisi (29) werkte sinds kort als verpleegster in het ziekenhuis in Alessandria. Haar verloofde Alberto Fanfani (32) was en anesthesist. Ze lieten allebei het leven toen de brug instortte.

Andrea Cerulli (47) stierf op weg naar zijn werk in de haven van Genua. Marjus Djerri en Edy Borkina waren eveneens op weg naar het werk. Hun lichamen werden gevonden onder de wrakstukken.

Giovanni Battiloro (29), Matteo Bertonati (26), Gerardo Esposito (26) en Antonio Stanzione (29) waren op weg naar Nice en Barcelona toen ze over de brug reden. Ze overleefden de klap niet.

'Een deel van ons hart is onder de Genua-brug achtergebleven', schrijven de ouders van Stella Boccia (24) en haar vriend, de 23-jarige ober Carlos Jesus Truillo. Stella komt uit een horeca-familie: ze hebben drie restaurants in de regio Arezzo.

Gennaro Sarnataro (43) was op de terugweg van Frankrijk toen hij op het noodlottige moment over de brug reed.

Andere slachtoffers zijn Carlo Erazzo Trujillio (27) en Stella Boccia (24), een koppel uit Toscane, Luigi Matti Altadonna (35) Francesco Bello (41), Sandro Campora (53), Giorgio Donaggio, Henry Díaz (30).

Onder de slachtoffers waren ook drie Fransen die van Montpellier naar Sardinië reisden. Het gaat om de 20-jarige Nathan Gusman, 22-jarige Melissa Artus en Axelle Nemati Alizè Plaze. Eén van de Franse slachtoffers kon aan de hand van een armband en een hanger worden geïdentificeerd.

Slachtoffers onder de brug

Ook Mirko Vicini en zijn collega Bruno Casagrande kwamen om het leven. De twee waren op het eiland onder de brug aan het werk voor afvalverwerkingsbedrijf Amiu: ‘De schade is niet te schatten, maar nooit te vergelijken met de pijn die het verlies van onze collega’s ons doet’, liet het bedrijf weten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig