Een droomjob? Leef op idyllisch Grieks eiland met 55 katten
Foto: God’s Little People Cat Rescue/Facebook

Altijd al willen werken op een idyllisch Griekse eiland met tientallen katten als gezelschap? Dit is uw kans.

De Deense Joan Rachlitz Bowell (51) heeft een kattenopvang opgestart op het Griekse eiland Syros, maar in 2019 wil ze de leiding aan iemand anders doorgeven. Daarom heeft ze een opmerkelijke vacature uitgeschreven.

‘Je moet het zien zitten om 55 katten onder je hoede te nemen. Eten geven behoort tot je dagtaak, maar onze bewoners hebben ook veel liefde en aandacht nodig’, klinkt het.

Het voedsel en de medische zorg voor de katten hoeft de nieuwe werknemer niet te betalen, want daar zorgen enkele sponsors al voor. Al is een rijbewijs noodzakelijk, want de dierenarts is een stuk verderop. Een andere vereiste is kennis van kattenpsychologie. Joan vat het als volgt samen: ‘Ik ben op zoek naar een kattenfluisteraar die verantwoordelijk is, betrouwbaar, eerlijk en - bovenal - naar iemand met een hart van goud.’

Klinkt perfect? Dan moet je er natuurlijk wel bij stilstaan dat de job niet altijd rozengeur en maneschijn is. Omdat de katten vaak in een slechte staat bij Joan komen, zijn ze soms niet meer te redden. ‘Bij deze baan hoort soms een gebroken hart’, schrijft ze op haar Facebookpagina. ‘Het gebeurt te vaak dat we zieke katten moeten laten inslapen. Bovendien is het opruimen van uitwerpselen en haarballen niet altijd een pretje.’

Wie dat allemaal ziet zitten, kan solliciteren voor de job. Niet alleen Grieken maken kans, want ook mensen die op een andere locatie wonen, kunnen perfect beginnen. De nieuwe werknemer krijgt immers een klein huisje bij dat van Bowell, met een eigen tuin, uitzicht op de Egeïsche zee én gratis water en elektriciteit.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig