Vier tips voor wie niet naar Pukkelpop kan gaan
De La Soul. Foto: BELGAIMAGE

Van vandaag tot en met zaterdag heten de Limburgers je welkom op het grootste tuinfeest van de provincie. Wie geen tijd of zin heeft om naar Kiewit af te zakken of de pukkels reeds heeft ingeruild voor een stel rimpels, kan ook elders dansmoves, oordoppen of nostalgische herinneringen bovenhalen.

Carpenter Brut

Mede dankzij de soundtrack van Nicolas Winding Refns Drive uit 2011 kende synthwave een korte heropleving, geleid door Kavinsky en Justice. De kille klanken uit de jaren tachtig waren helemaal terug, met las bescheiden hoogtepunt de soundtrack van cultfilm Kung Fury. In Frankrijk blijven dat soort dingen altijd net wat langer hangen dan goed is, en bijgevolg mag Franse producer Carpenter Brut aantreden op de Kunstberg in Brussel. Zijn naam is een directe verwijzing naar horrorpionier John Carpenter en hij draait naar verluid niet met usb, cd of vinyl maar met cartridges. Van horen zeggen.

Brussels Summer Festival, donderdag 16 augustus 20.45 uur, Orange Stage Kunstberg

De La Soul

Later op de dag staat het trio op het podium bij Gorillaz en over een kleine maand zijn ze dichter bij huis te zien op Crammerock. Toch zijn soulvolle hiphoplegendes een trip naar het Nederlandse festival waard, al is het maar omdat je er zowat de halve Pukkelpopaffiche bij krijgt.

Lowlands, vrijdag 17 augustus 13.45 uur, Alpha

Kim Wilde

Kim Wilde verloor haar wilde haren in de jaren tachtig, legde zich daarna toe op tuinieren en verrees een tiental jaar geleden plots uit haar moestuin. De oogst: een handvol hits zonder houdbaarheidsdatum en een charisma dat zelfs bij de zwartgalligste new waver een grijns losweekt.

W-Fest, vrijdag 17 augustus 00.20 uur, Synth Stage

Nico Morano

Al bijna vijftien jaar draait Belgische house-dj Nico Morano zichzelf relevant. Hij bouwde al feestjes in zowat elke club die er toe doet, maar een oude elektriciteitscentral stond volgens ons nog op zijn bucket list. Dat gaat sowieso knetteren.

Voltage Festival, zaterdag 18 augustus 18 uur, Rotor

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig