Ploegmaat minder voor Van Aert: West-Vlaming trekt naar Frankrijk

Zico Waeytens rijdt komend seizoen voor het Franse Cofidis. Waeytens was het afgelopen seizoen één van de betrouwbare knechten van Wout van Aert bij Veranda’s Willems - Crelan.

Na het vertrek van Tim Merlier bij Veranda’s Willems - Crelan heeft ook Zico Waeytens de stap naar de uitgang gezet. De 26-jarige West-Vlaming heeft een contract getekend dat hem volgend seizoen aan het Franse Cofidis bindt. Daar zal hij vooral worden ingezet in de trein van spurters Laporte en Bouhanni, een rol die Waeytens in het verleden al opnam bij Giant en Sunweb in dienst van onder meer John Degenkolb en Michael Matthews.

Intussen blijft het tamelijk windstil rond het team van Nick Nuyens. Nu het duidelijk is dat Veranda’s Willems afhaakt, is Nuyens op zoek naar nieuwe partners. Een fusie met het Ierse AquaBlue werd al wereldkundig gemaakt maar door Nuyens zelf ontkend. Wout van Aert ligt alvast nog onder contract voor volgend seizoen en ook Sean De Bie zou een nieuwe verbintenis hebben ondertekend maar dat nieuws werd nog niet bevestigd.