Het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump heeft gerechtelijke stappen gezet tegen Omarosa Manigault Newman, een vroegere medewerkster van de president. Zijn beschuldigt hem van racisme, maar volgens het team van de president schond ze al eerder een overeenkomst over vertrouwelijkheid. Trump zelf noemt haar op Twitter ondertussen ‘een hond’.

Manigault Newman, die bekend werd door Trumps realityserie ‘The Apprentice’, werkte tot december 2017 op het Witte Huis. Trumps stafchef John Kelly speelde een rol in haar ontslag. De voorbije dagen pakte ze uit met geluidsopnames, en vandaag verscheen haar boek waarin ze uithaalt naar haar voormalige baas. Toch plaatsen sommigen twijfels bij haar geloofwaardigheid.

De Amerikaanse president Donald Trump viseerde in een Twitter-bericht de 44-jarige vrouw, zonder haar bij naam te noemen.

‘Wanneer je een verdwaasde, jankende marginaal een plezier doet en een job geeft op het Witte Huis, werkt dat gewoon niet, veronderstel ik. Goed dat generaal Kelly die hond snel ontslagen heeft!’, schreef Trump op Twitter.

Het campagneteam van Trump heeft ondertussen gerechtelijke stappen ondernomen tegen zijn vroegere medewerkster die Manigault Newman was. Het klopte bij een arbitragecommissie in New York aan omdat de vrouw in 2016 een overeenkomst met betrekking tot vertrouwelijkheid met voeten zou hebben getreden, aldus een lid van het team dat tegenover het Duitse persbureau DPA op anonimiteit stond. Waar het precies om draait, is echter onduidelijk.