Vlak bij de Italiaanse havenstad Genua is een viaduct van een snelweg ingestort. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er is volgens de lokale brandweer sprake van 35 doden. Vier mensen werden levend van onder het puin gehaald. Er zouden ook nog een tiental vermisten zijn.

Het gaat om de Morandi-brug, een viaduct met vier rijvakken over de rivier Polcevera. De brug stortte even voor 12 uur in, tijdens hevige regenval. Op het moment van de instorting reden volgens Angelo Borrelli, hoofd van de Civiele Bescherming, 30 tot 35 wagens en drie zware voertuigen op de brug. Alle dodelijke slachtoffers zijn inzittenden van de auto's.

Het is voorlopig niet duidelijk hoeveel slachtoffers er precies gevallen zijn, maar er werden al zeker 35 doden bevestigd, onder wie één kind. Dat meldt de lokale brandweer.  Er vielen ook minstens veertien gewonden, van wie er dus vier vanonder het puin zijn gehaald. 

Er werden ook al verschillende autowrakken gevonden, met overleden passagiers. Een aantal wagens belandden in de rivier. Er wordt gevreesd dat verschillende wagens in diepte zijn gestort. De meeste brokstukken vielen in de rivier, maar delen van de brug kwamen terecht op huizen en panden onder het viaduct.

 

 

De Italiaanse minister van Transport zegt dat de instorting op een ‘immense tragedie’ lijkt. De brug dateert van de jaren zestig van de vorige eeuw en werd gerenoveerd in 2016. Ze is 90 meter hoog en het wegdek, van één kilometer lang, hangt op 45 meter hoogte van de grond. In totaal stortte 200 meter van de brug neer. Het viaduct loopt over de rivier Polcevera en verbindt onder meer de luchthaven met het centrum, maar ook de wijken Sampierdarena en Cornigliano. 

Het is onduidelijk of de brug instortte omwille van de hevige regenval, of omwille van onderhoudswerken. Volgens de aannemer werden er werken uitgevoerd aan de funderingen van de brug.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig