Air Belgium droomt al van nieuwe bestemmingen
Foto: Dieter Telemans

De nieuwe vliegmaatschappij Air Belgium weet zijn toestellen aardig te vullen en droomt van nieuwe bestemmingen.

De luchtvaartmaatschappij Air Belgium vliegt nog geen drie maanden en ze denkt al aan uitbreiden. Sinds begin juni legt Air Belgium drie vluchten per week in van Charleroi naar Hongkong. Tussen september en november komen daar drie Chinese bestemmingen bij, kondigt ceo ­Niky Terzakis vandaag aan in Le Soir. Het gaat om de steden Zhengzhou, Wuhan en Taiyuan.

Op langere termijn droomt Terzakis ook van andere Aziatische steden. ‘We overwegen vier tot zes nieuwe bestemmingen waaronder Tokio en Cebu in de Filipijnen. In de komende maanden bekijken we of we via onze hub Hongkong een connectie kunnen maken naar ­Seoel.’

Air Belgium was van plan de frequentie naar Hongkong te verhogen naar vier keer per week, maar dat plan gaat niet door. ‘Er is te veel capaciteit in vergelijking met de vraag’, zegt Terzakis in Le Soir. Nochtans krijgt Air Belgium zijn vliegtuigen goed vol. In juli bedroeg de bezettingsgraad 52 tot 60 procent. In augustus steeg dat cijfer naar 75 à 85 procent.

Opmerkelijk is dat acht op de tien zakenreizigers Vlamingen zijn. ‘Ik denk dat de juiste vraag is: waar blijven de Walen?’, zegt Terzakis. De luchtvaartmaatschappij heeft vandaag drie vliegtuigen. Die worden ook ingezet voor andere maatschappijen, zoals Air France. Air Belgium wil ook vluchten naar de VS verzorgen in opdracht van andere luchtvaartmaatschappijen.