Politie onderzoekt mogelijk tweede geval van gaybashing tijdens Antwerp Pride

De recherche van de Antwerpse politie is een onderzoek gestart naar een mogelijk tweede geval van gaybashing tijdens het slotfeest van de Antwerp Pride. ‘Er werd een proces-verbaal opgesteld voor slagen en verwondingen en voor discriminatie op basis van geaardheid’, bevestigt politiewoordvoerder Willem Migom.

Het 28-jarige slachtoffer kreeg tijdens de closing party van de Antwerp Pride op het Steenplein een slag en een duw. Hij was vervolgens ten val gekomen en verloor volgens de politie ook kort het bewustzijn na de val.

‘De man werd binnengebracht op de hulppost ter plaatse en is nadien naar het ziekenhuis overgebracht’, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. In het Middelheimziekenhuis nam de politie zijn verklaring af. ‘Iemand zou hem een homofobe opmerking hebben toegebeten en dan hebben geslagen’, aldus Migom.

De recherche startte een onderzoek voor slagen en verwondingen en discriminatie, er is al zeker één getuige die nog verhoord zal worden. Het slachtoffer mocht zondagavond het ziekenhuis verlaten.

Het zou het tweede geval van gaybashing zijn dat afgelopen weekend plaatsvond. Vrijdagavond was een 39-jarige man aangevallen aan de De Keyserlei. Ze riepen volgens hem ‘vuil janet’ en sloegen hem tegen de grond. Zijn schouder was uit de kom en hij liep schaafwonden op. De daders - het slachtoffer meent dat ze met twee waren - zijn nog niet opgepakt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig