Gouden Carolus Whisky Infused wint hoofdprijs op bierfestival
Foto: rr

De Mechelse brouwerij Het Anker valt in de prijzen. Haar Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused heeft de consumententrofee 2018 gewonnen op het Zythos Bierfestival in Leuven. Het is de tweede keer op rij dat hetzelfde bier de hoofdprijs binnenhaalt.

Op het Zythos Bierfestival verzamelen jaarlijks 13.000 bierliefhebbers in Leuven.

Het Anker viel al twee keer eerder in de prijzen maar slaagt er als eerste in met hetzelfde bier twee jaar na mekaar de consumententrofee te winnen. ‘Onze bezoekers kiezen voor diversiteit, dat zie je aan de top tien van winnende bieren’, zegt Freddy Van Daele, voorzitter van de Belgische bierconsumentenvereniging Zythos vzw. ‘Er waren slechts twee traditionele bieren in die top tien terug te vinden. Het is uniek dat eenzelfde bier twee jaar na mekaar de hoofdprijs wegkaapt, dat zegt veel over de kwaliteit van het bier.’

De Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused is een combinatie van twee producten die Het Anker zelf produceert: Gouden Carolus Single Malt Whisky en Gouden Carolus Cuvée van de Keizer bier. ‘We hebben de perfecte balans gevonden tussen deze twee producten, en zijn daar bijzonder fier op. Deze prijs kunnen we enorm waarderen, het is een bevestiging dat we goed bezig zijn en dat onze visie geapprecieerd wordt’, zegt Charles Leclef van brouwerij Het Anker.