LottoNL-Jumbo neemt jonge Nederlander over van Team Sunweb
Foto: Photo News

Lennard Hofstede heeft een tweejarig contract getekend bij Team LottoNL-Jumbo. Daarnaast blijft Daan Olivier langer aan de Nederlandse World Tour-ploeg verbonden. Zijn contract is met een jaar verlengd.

“Lennard is een jonge, veelbelovende Nederlandse renner”, vertelt sportive director Merijn Zeeman van Team LottoNL-Jumbo over Hofstede, die momenteel voor Team Sunweb uitkomt. “We kijken ernaar uit om zijn talent verder te ontwikkelen. Hij zal een belangrijke rol krijgen in de ondersteuning van onze klassementsrenners.”

“Ik heb gekozen voor deze ploeg omdat Team LottoNL-Jumbo is uitgegroeid tot een van de beste teams ter wereld en jonge renners er heel goed worden begeleid”, legt Hofstede zijn keuze uit. “Ik ben blij dat ze vertrouwen in mij hebben getoond na een tot dusver wat minder seizoen. Ik hoop mezelf te ontwikkelen als een vaste waarde in de grote rondes om de kopmannen te ondersteunen. Daarnaast wil ik in de wat kleinere wedstrijden uitslagen rijden.”

Daan Olivier kwam in januari in de Tour Down Under zwaar ten val. In mei schoof hij opnieuw onderuit waardoor de renner andermaal moest revalideren. “Hij kende dit seizoen veel tegenslag”, vervolgt Zeeman. “We geloven in het talent van Daan. We willen hem de tijd geven om te blijven groeien en ontwikkelen.”