Van kwaad naar erger: Jan Ullrich opgepakt in eigen land na mishandelen prostituee
Foto: AFP

Nauwelijks een week nadat hij op Mallorca werd opgepakt voor het verstoren van een feestje bij de buren, is Jan Ullrich opnieuw met het gerecht in contact gekomen. Hij werd in Frankfurt opgepakt voor de mishandeling van een prostituee. Vrijdagavond werd hij terug vrijgelaten.

De Duitse sensatiekrant Bild kwam met het nieuws naar buiten. Ullrich werd vanochtend opgepakt door de politie van Frankfurt nadat een feestje met een prostituee uit de hand was gelopen. De ex-Tourwinnaar zou de vrouw fysiek hebben mishandeld en werd opgepakt voor slagen en verwondingen. En dat nauwelijks een week nadat hij op het Spaanse eiland Mallorca, waar Ullrich een woning heeft, was binnengevallen op een feestje bij zijn buurman, de regisseur/acteur Til Schweiger. Hierbij zouden klappen zijn gevallen, wat leidde tot een interventie van de Spaanse politie.

Ullrich liet nadien weten dat de drank- en drugsproblemen het gevolg waren van het vertrek van zijn ex-vrouw met de kinderen naar Duitsland. “Ik laat me zo snel mogelijk opnemen voor mijn drank- en drugsprobleem”, aldus Ullrich. “Voor mijn kinderen wil ik me herpakken. Sinds het vertrek van mijn ex-vrouw heb ik hen nog amper gezien.”

Het toeval wil dat Ullrich uitgerekend vandaag in therapie wilde gaan voor zijn verslavingen. Dat zal vermoedelijk nog eventjes worden uitgesteld.