Ze teasden hem al enkele dagen op hun Instagrampagina, maar nu is hij er: ‘Grip (omarm me)’ is de nieuwe single van Bazart.

Sinds hun passage in het Sportpaleis eind vorig jaar hield Bazart zich relatief koest – hun laatste wapenfeit was een remix door The Subs van hun single ‘Voodoo’. Niet dat het trio nadien stil zat: gitarist Simon Nuytten doekte zijn zijproject Felix Pallas op, toetsenist Oliver Symons blikte een plaat in met zijn nevenactiviteit Warhola, en samen schreven ze aan een opvolger voor debuutplaat Echo.

Nu steekt de popband terug het hoofd boven water met een nieuwe single, ‘Grip (omarm me)’. Het nummer, met een clip die geregisseerd werd door de West-Vlaamse rapper Brihang, is sinds vandaag te beluisteren op Spotify en YouTube en werd voorgesteld op – hoe kan het ook anders – Studio Brussel.

Daar omschreef zanger Mathieu Terryn de single als ‘het ideale cruisenummer’ voor in de auto, en indicatief voor de sound van hun nieuwe plaat: ‘de muziek is lichter en vrolijker geworden’. Bazart lijkt zo voort te borduren op de weg die ingeslagen werd met de ‘Voodoo’-remix: ook ‘Grip’ draait rond een herkenbare hook met vervormde toetsen. En ook de enigmatische teksten zijn weer van de partij: ‘Houd me nog iets langer vast/ houd me bij tot ik niet meer ben wie ik ooit was’, fleemt Terryn.

Het nieuwe album is volgens de band zo goed als ingeblikt, en staat gepland voor 21 september. Een maand later stelt Bazart de opvolger van Echo voor in het Antwerpse Sportpaleis – de tweede keer dat Terryn en co de arena plannen te vullen. Maar op Pukkelpop (18/8) kan een voorsmaakje verwacht worden: op zaterdag staat de band daar op het hoofdpodium.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in