Het Indonesische eiland Lombok is opnieuw getroffen door een aardbeving. Volgens het Indonesische seismologische agentschap ging het om magnitude 6,2. Het Amerikaanse geofysische instituut USGS spreekt van een magnitude 5,9. Het is al de derde stevige aardbeving in een week tijd.

Hoe zwaar de impact hiervan is op het al zwaar geteisterde eiland, is nog moeilijk in te schatten.De aardbeving van donderdag deed zich voor in dezelfde zone als die van zondag. Er is geen tsunamidreiging, aldus Sutopo Purwo Nugroho, de woordvoerder van het Indonesische agentschap voor rampenbeheer BNPB. Sinds de beving van zondag waren er al 355 naschokken, zei hij. Die van donderdag was de krachtigste en deed muren instorten.

De beving gebeurde om 12.25 uur loale tijd, met het epicentrum op 6 kilometer ten noordwesten van het district Noord-Lombok, op een diepte van 12 kilometer.

Het Indonesische eiland Lombok werd zondag nog getroffen door een aardbeving met een magnitude van 6,9. Over het aantal slachtoffers daarvan, komen verschillende meldingen binnen. De militairen ter plaatse en de lokale burgerbescherming op Lombok spreken van 381 doden, volgens het provinciale zoek- en reddingsagentschap zijn 227 mensen om het leven gekomen. Het Indonesische rampenbestrijdingsagentschap BNPB spreekt dan weer van 168 doden.

Een week eerder was er al een lichtere aardbeving op het populaire vakantie-eiland. Daarbij vielen 20 doden.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig