Lijkje gevonden nabij horror-erf New Mexico
Het erf waar de elf ondervoede kinderen en het kinderlijkje aangetroffen werden. Foto: AFP

Op de plek waar de politie van de Amerikaanse staat New Mexico maandag elf ondervoede kinderen aantrof, is nu ook het stoffelijk overschot van een jongetje teruggevonden.

De ontdekking van de elf kinderen gebeurde bij de zoektocht naar Abdul-Ghani, een vermist jongetje uit de staat Georgia dat maandag vier jaar geworden zou zijn. De uitgehongerde kinderen waren tussen de 1 en de 15 jaar oud en leefden in een geïmproviseerde leefgemeenschap in krotten bestaande uit autobanden en afval. Abdul-Ghani was er evenwel niet bij.

Autoriteiten hebben nu bekendgemaakt dat er op de horror-erf ook het stoffelijk overschot van een jong jongetje werd teruggevonden. Het is nog niet geweten of het om Abdul-Ghani, maar mogelijk brengt het eerste verhoor van de vijf gearresteerde volwassenen, later vandaag, meer duidelijkheid.

De elf kinderen zijn intussen in handen van een kinderwelzijnsorganisatie. ‘Onze prioriteit is hun gezondheid’, zei een woordvoerder maandag. Ze werden aangetroffen in het afgelegen en woestijnachtige Amalia, zo’n 230 kilometer ten noordoosten van Albuquerque, de grootste stad in de staat New Mexico.