Celebrity’s eisen dat Ivanka Trump strenger is voor vader
Foto: AFP

Enkele Amerikaanse beroemdheden hebben op Instagram een campagne opgezet om Ivanka Trump aan te manen om strenger te zijn voor het migratiebeleid van haar vader Donald Trump.

Eind juli moesten alle kinderen die aan de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten gescheiden waren van hun ouders, opnieuw met hen herenigd zijn. Dat had een Amerikaanse rechter beslist, die de praktijken van de regering-Trump om gezinnen op te breken, onmenselijk en ongrondwettelijk noemde. Toch zijn meer dan een week later nog steeds tientallen kinderen ouderloos.

Ivanka Trump, de dochter van de Amerikaanse president, heeft al een paar keer laten blijken dat de crisis haar niet onbewogen laat. Op een evenement in Washington vorige week noemde Ivanka het opsplitsen van families ‘ook voor mij een dieptepunt’. ‘Ik ben heel erg tegen de scheiding van families en de scheiding van ouders en kinderen. Dat is een erg sterk sentiment.’

‘Dear Ivanka’

Maar dat ze zich slecht voelt, vinden verschillende celebrities niet voldoende. En dus publiceren ze allemaal dezelfde open brief op Instagram, met ‘Dear Ivanka' als aanhef. Het gaat onder meer om Amy Schumer, Alexa Chung en Sophia Amoruso. Ze hebben allemaal gemeen dat Ivanka hen volgt op Instagram.

In de open brief maken de beroemdheden duidelijk dat ze veel meer dan een ‘sterk sentiment’ verwachten van Ivanka. Zo willen ze onder weer dat Ivanka haar vader minister van Binnenlandse Veiligheid Kirstjen Nielsen de laan uitstuurt. ‘Stop met dit racistisch, onmenselijk en gewetenloos misbruik.’

Het is niet de eerste keer dat Ivanka Trump via sociale media aangesproken wordt. Dezelfde groep celebrities lanceerde vorig jaar met Thanksgiving een gelijkaardig initiatief, omdat president Trump de bescherming van jonge immigranten afvoerde.