Achtste EK-medaille voor België: Degrendele sprint naar het zilver op de keirin
Foto: BELGA

Nicky Degrendele heeft dinsdag op het EK baanwielrennen in het Schotse Glasgow het zilver veroverd in de finale van de keirin. De 19-jarige Française Mathilde Gros kaapte het goud weg voor de neus van onze landgenote. De Russin Daria Shmeleva volgde als derde.

Degrendele toonde eerder op de dag in de reeksen van de eerste en tweede ronde haar goede vorm. De Belgische won beide wedstrijden. Het is voor België de achtste EK-medaille.

Achtste EK-medaille voor België: Degrendele sprint naar het zilver op de keirin
Foto: AFP

Voor België is dit de achtste medaille op de Europese Kampioenschappen in Glasgow en Berlijn. Ons land zit nu aan twee keer goud (De Ketele - Ghys, Derwael), drie keer zilver (Degrendele, De Ketele, Derwael) en drie keer brons (Michiels, D’hoore, Klinckaert).

“Voor het EK had ik voor zilver getekend”

Nicky Degrendele kwam enkele centimeters te kort om in de Sir Chris Hoy Velodroom in Glasgow de Europese titel te pakken. “Voor het EK had ik met beide handen getekend voor een zilveren medaille. Maar vandaag ben ik ontgoocheld. Je werkt uiteindelijk niet zo hard om maar tweede te worden”, reageerde Degrendele na afloop ietwat ontgoocheld. “Anderzijds zijn mijn drie laatste trainingsweken wel slecht verlopen nadat ik uit Japan terugkeerde, de vorm ontbrak wat. Tot vandaag.”

“Ik had misschien al bij het begin van de laatste ronde de koppositie moeten overnemen”, aldus de 21-jarige West-Vlaamse. “De mogelijkheid om te winnen was er, ik voelde mij sterk genoeg. Alleen was ik niet sterk genoeg om Mathilde Gros nog voorbij te steken. Zij was dan ook buitengewoon goed.”

Achtste EK-medaille voor België: Degrendele sprint naar het zilver op de keirin
Foto: AFP