HA! is nieuwe politieke beweging in Herentals
Foto: Mia Uydens

Herentals is een nieuwe politieke beweging rijker: Herentals Anders, of kortweg HA! Met onder meer Bert Hendrickx, Dominique Bellens, Esther Engels, Jan Goossens, Peter Hendrickx en Kathleen Laverge wil de partij een burgerbeweging zijn die Herentalsenaren toelaat hun ideeën te lanceren, onder meer via een in oprichting zijnde website: “Nieuwe tijden vragen een nieuwe politiek/maatschappelijke insteek”, zo luidt het. “Wij willen er zijn voor die mensen die nu denken dat hun ideeën er niet toe doen; dat het geen zin heeft om politiek iets aan te brengen. Lijstvorming is voor ons geen prioriteit.”

De partij hergroepeert een aantal mensen die politiek actief waren bij N-VA Herentals, maar zich niet langer konden vinden in de marsrichting van die partij. Daaronder Katheen Laverge, die bijna zes jaar lang als N-VA-fractieleidster de spreekbuis van de N-VA in de Herentalse gemeenteraad was, maar sinds vorige gemeenteraad als onafhankelijk raadslid besloot te zetelen.

“Wij willen met HA! Een visie over Herentals ontwikkelen van onderuit, met de mensen als ervaringsdeskundigen”, zegt Laverge.

HA! is nieuwe politieke beweging in Herentals
Foto: Mia Uydens

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig