Toonaangevend modemagazine prijst Belgisch transgendermodel de hemel in
Foto: isopix
Het Antwerpse model Maxim Magnus (20) wordt door het Britse societyblad Tatler gebombardeerd tot een van 'de nieuwe debutantes die haar generatie definieert'.

Dat doet het magazine in het komende septembernummer, waar naast onze landgenote nog zestien andere activisten, artiesten of modellen worden opgelijst. Allemaal millennials overigens.

'Om een stem en macht te hebben, hoef je niet langer van een rijke of bekende familie af te stammen', schrijft het blad. 'Je hebt gewoon authenticiteit, creativiteit en talent nodig. En sociale media.' 

De Antwerpse past in dat rijtje: als transmodel – ze werd geboren in een jongenslichaam – wil ze een rolmodel zijn voor anderen en daarvoor gebruikt ze Instagram. 'Het is mijn missie om te tonen dat genderdysforie heel normaal is. En dat het geen keuze of trend is', zei ze in januari in een interview.

Maxim Magnus debuteerde vorig jaar op de Londense modeweek, amper een paar maanden nadat ze haar transitie helemaal had voltooid. Intussen deed ze ook campagnes voor Gucci en Nike.

 

Paris memories

A post shared by Maxim Magnus (@maximmagnus) on

 

I don’t do casual @darren_gerrish

A post shared by Maxim Magnus (@maximmagnus) on