Laatste zeer warme dag
Foto: Kioni Papadopoulos

In het westen van het land verwachten we vandaag na de middag fikse onweders met overvloedige neerslag. Vanaf morgen gaan de temperaturen in heel het land omlaag.

Het wordt dinsdag zonnig en zeer warm, met maxima tot 36 of 37 graden. Zelfs aan zee wordt het puffen met temperaturen rond 31 graden.

Na de middag verschijnen er eerst hoge wolken en vervolgens ook stapelwolken. Vanaf pakweg 17 uur worden de eerste onweders verwacht in het westen van het land. Die trekken 's avonds en 's nachts over heel het land. Daarbij is er kans op overvloedige neerslag, hagel en vooral ook zware windstoten, meldt het KMI. De minima liggen tussen 16 en 20 graden.

Woensdag is er eerst nog vrij veel bewolking met misschien nog hier of daar een onweersbui. Daarna blijft het overal droog met geleidelijk meer zon. Maxima tussen 22 graden aan zee en 28 graden in Belgisch Lotharingen.

Donderdag is het eerst overwegend droog met opklaringen. Geleidelijk krijgen we vanaf de Franse grens meer bewolking, gevolgd door regen en felle onweersbuien. Er is kans op overvloedige neerslag. De maxima liggen in het centrum rond 25 graden.

Vrijdag wordt het wisselend bewolkt met kans op enkele lokale buien. De maxima liggen rond 22 graden.

Zaterdag neemt de bewolking toe vanuit het westen, maar het blijft droog. ‘s Nachts stijgt de kans op regen en buien, eventueel met een donderklap. Maxima rond 24 graden. Zondag is het meestal bewolkt met kans op enkele buien. De temperaturen stijgen tot 23 graden. Maandag krijgen we veel bewolking met regen, en maxima die rond 21 graden liggen.