Homokoppel zwaar toegetakeld na gaybashing in Gent
Thematisch beeld. Foto: BELGAIMAGE

Een Gents homokoppel is maandag rond 16 uur in elkaar geslagen. De politie beschouwt het als een geval van gaybashing.

Het getrouwde koppel zat in hun geparkeerde wagen aan de Scandinaviëstraat in Gent toen er ruzie ontstond met een vrouw. 'Tijdens die ruzie had de vrouw het herhaaldelijk over de geaardheid van de mannen', zegt hoofdinspecteur Dirk De Sutter van de Gentse politie. 'Vandaar dat we de zaak onderzoeken als een geval van gaybashing.'

De ruzie liep uit de hand. 'Nadat de vrouw naar het homokoppel had gespuwd, is een van de mannen uitgestapt. De vrouw gaf hem daarop een vijftal slagen. De echtgenoot van de man is dan ook uitgestapt en heeft een hard voorwerp genomen, een staaf of een stuk van een fietsslot. Maar dat werd hem afhandig gemaakt door de tweede dader, een man. Die heeft het homokoppel daarna zwaar toegetakeld met dat voorwerp.'

Opgenomen in het ziekenhuis

De slachtoffers zijn allebei naar het AZ Sint-Lucas gebracht voor verzorging. Een van hen moet al zeker worden opgenomen. Hij zou twee ruggenwervels hebben gebroken. Het andere slachtoffer heeft een hoofdwonde en zou drie dagen arbeidsongeschikt zijn maar wel het ziekenhuis mogen verlaten.

De daders zijn gevlucht. 'Maar we kennen hun identiteit en ze worden actief opgespoord', zegt hoofdinspecteur De Sutter.

Volgens een vriend van het koppel kenden ze hun aanvallers. Het zou gaan om buren die al lang ruzie hebben met de mannen omdat ze hun geaardheid niet aanvaarden. De man zegt in een gesprek met de nieuwsdienst van de VRT ook dat ze al eerder door dezelfde buren werden uitgescholden omwillen van hun geaardheid.