Trump erkent: zoon zocht ‘dirt’ over Clinton
Foto: AFP

In een tweet heeft de Amerikaanse president Donald Trump voor het eerst zo openlijk en duidelijk erkend dat zijn zoon in 2016 in de Trump Tower Russen heeft ontmoet om informatie te krijgen over Hillary Clinton.

De Amerikaanse president zegt dat hij niet bezorgd is over de ontmoeting die zijn zoon had in de Trump Tower. Volgens hem was de ontmoeting ‘volledig legaal’ en heeft ze niets opgeleverd. Hij zei ook dat hij niet van vooraf van de ontmoeting afwist.

Speciaal aanklager Robert Mueller onderzoekt of de Trump-campagne met de Russen heeft samengespannen om de presidentsverkiezingen te beïnvloeden. Voor verschillende Amerikaanse media levert Trump met zijn laatste tweet daarvoor zelf het bewijs.

Eerder verklaarde Trump dat de bewuste meeting van zijn zoon vooral ging over de adoptie van Russische kinderen door Amerikanen. Dat blijkt in elk geval een leugen te zijn.

Donald Trump heeft altijd beweerd dat hij niet op de hoogte was van die vergadering. Volgens Donald Trumps ex-advocaat Michael Cohen wist de president wel op voorhand dat onder meer zijn zoon en schoonzoon in 2016 een Russische advocate zouden ontmoeten in de Trump Tower om belastend materiaal te krijgen over Hillary Clinton.