Andrea Dovizioso (Ducati) pakt in Tsjechië zijn tweede zege van het seizoen in MotoGP
Foto: AP

De Italiaan Andrea Dovizioso (Ducati) heeft zondag in de GP van Tsjechië zijn tweede MotoGP-zege van het seizoen geboekt. Hij was de beste op het circuit van Brno, waar de tiende WK-manche van het seizoen doorging.

Dovizioso was bij zijn honderdste race op zijn Ducati voor het eerst sinds 2016 nog eens vanop de pole vertrokken. Hij haalde het met 178 duizendsten voorsprong op de Spanjaard Jorge Lorenzo, eveneens Ducati, en 368 duizendsten op de Spaanse WK-leider Marc Marquez.

Pol Espargaro, nog een Spaanse piloot, moest forfait geven na een valpartij tijdens de opwarming. Hij brak zijn sleutelbeen.

Eerste zege voor Fabio Di Giannantonio in Moto3

De Italiaan Fabio Di Giannantonio (Honda) heeft zondag zijn eerste zege geboekt in de Moto3. Hij was de beste in de GP van Tsjechië, de tiende WK-manche van het seizoen op het circuit van Brno.

Di Giannantonio vertrok vanop de vijfde positie op de startgrid, maar de 19-jarige Italiaan haalde het uiteindelijk met een voorsprong van 112 duizendsten op de Spanjaard Aron Carnet (Honda) en 339 duizendsten op de Tsjech Jakub Kornfeil (KTM), die vanop de pole vertrok. De Italiaan Marco Bezzecchi werd zesde en blijft WK-leider.