Een politiepatrouille heeft vrijdagavond een tweejarig meisje bevrijd uit een snikhete wagen aan de Sint-Jansvliet. De buitentemperatuur bedroeg op dat moment nog 35°C, in de geparkeerde wagen - die vol in de zon stond - liep de temperatuur ongetwijfeld nog veel hoger op.

Voorbijgangers in de Sint-Jansvliet alarmeerden vrijdagavond omstreeks 18.40 uur de hulpdiensten omdat ze een kind achterin een geparkeerde wagen zagen zitten. Een passerende politiepatrouille merkte de commotie aan de Voetgangerstunnel op, en ging poolshoogte nemen.

De inspecteurs stelden daarop vast dat het tweejarige meisje achterin de wagen enkel gekleed was in een onderbroekje en hevig zweette. De wagen stond bovendien in de zon, terwijl de buitentemperatuur op dat moment nog zo’n 35°C bedroeg.

De wagen was op slot, dus verbrijzelden de agenten een raam van de wagen om het meisje te bevrijden. Enkele minuten later arriveerden de brandweer en een ambulance, waarna het ambulancepersoneel zich over het kind ontfermde.

De moeder van het kind, een 29-jarige vrouw uit Tongeren, kwam omstreeks 19.05 uur ter plaatse. Ze beweerde “slechts 5 minuutjes” te zijn weggeweest om een drankje te kopen in een winkel. Ze werd verhoord en ontving een proces-verbaal voor het achterlaten van een kind in behoeftige toestand.