Ammoniakaanval Antwerpen: eerste verdachte aangehouden door onderzoeksrechter
Foto: WH
De 40-jarige man die in de nacht van donderdag op vrijdag werd opgepakt aan het Sint-Jansplein in Antwerpen kort nadat een 49-jarige man er een flesje ammoniak in het aangezicht gesmeten had gekregen, is zaterdag door de onderzoeksrechter aangehouden. Dat meldt het Antwerpse parket. Het gaat om de man met wie het slachtoffer ruzie zou hebben gemaakt aan een café.

In de loop van de nacht werd eerst de cafébaas meegenomen voor een verhoor als verdachte. 'Na het verhoor mocht hij beschikken', aldus politiewoordvoerder Sven Lommaert. De cafébaas zal dus niet voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. De eerste verdachte, Abdelmajid E.O. (40), die zich van de feiten meer zou herinneren, wordt nu aangehouden doorde onderzoeksrechter.

Voor zijn arrestatie had cafébaas Mohamed B. nog uitvoerig beschreven wat er volgens hem was gebeurd de avond van de feiten. 'Van een caféruzie was geen sprake, die junkie (verdachte Abdelmajid E.O., red.) komt hier niet binnen hoor', benadrukte hij. 'En het slachtoffer, de Afghaanse Ahmed, ken ik al jaar en dag. Die zorgt nooit voor problemen.'

Volgens cafébaas B. kwam de aanval er helemaal uit het niets. 'Ahmed stond op de stoep toen die andere plots een fles ammoniak uit zijn rugzak haalde en die over hem uitgoot.'

Zwavelzuur

Afgelopen dinsdag werd ook een 40-jarige vrouw het slachtoffer van een zuuraanval. Haar ex-vriend overgoot haar met zwavelzuur terwijl ze zat te wachten op de bus op het Sint-Jansplein. Ze raakte over veertig procent van haar lichaam verbrand en vecht nog altijd voor haar leven in het brandwondencentrum van het Stuivenbergziekenhuis. De vrouw had een afspraak gemaakt bij de politie om een klacht in te dienen tegen haar ex-vriend, met wie ze in onmin leefde.