Voertuig E19 geblust, hinder tot na middernacht
Foto: Eric Verlinde/Twitter
Op de E19 Antwerpen-Brussel is de vrachtwagen die ter hoogte van Machelen in brand was gevlogen, geblust. Bij de brand vielen geen gewonden maar het incident zorgde tot na middernacht voor veel hinder.

De vrachtwagen vervoerde het product dat in pampers zit om vloeistoffen te absorberen. Het vloog om een nog onduidelijke reden kort voor 13.00 uur in brand. De snelweg werd meteen afgesloten om de brandweer toe te laten het vuur te bestrijden. Het vuur was al voor de avondspits geblust maar een deel van de lading is op de weg terecht gekomen. De snelweg moet dan ook eerst worden schoongemaakt en de vrachtwagen moet nog getakeld worden. Dat nam meerdere uren in beslag. 

Voor de meest recente verkeersinformatie kunt u terecht op de website van het Vlaams Verkeerscentrum

Het verkeer moest de hele avond via de uitrit Vilvoorde naar de N211 en R22, aan de rotonde met de R22 terugkeren om dan via de oprit terug de E19 op te rijden. Zelfs na middernacht bleef de snelweg versperd. De oprit van de N211 komende van Brucargo is afgesloten. Er is ook een afleiding voorzien ter hoogte van Mechelen-Zuid. Het verkeer moet dan via de N1 (Brusselsesteenweg) via Zemst naar Vilvoorde.

Eén en ander veroorzaakte op de E19 een flinke file, die al tot in Zemst reikte. Het verkeer dat vanuit Antwerpen naar Brussel wou, kreeg dan ook de raad om te rijden via de A12. Na de avondspits verdwenen de files echter wel.

Het Vlaams Verkeerscentrum verzocht bestuurders op Twitter ook om de pechstrook vrij te houden. ‘De pechstrook is geen rijstrook! De hulpdiensten worden gehinderd op weg naar het ongeval.’ Later op de de avond werd die oproep nog herhaald. 

Brusselse Ring en A12

Recent hebben nog wel wat branden forse verkeershinder veroorzaakt. Zo was de Brusselse binnen- en buitenring in Halle eergisteren nog volledig afgesloten nadat een vrachtwagen die geladen was met papier om een nog onbekende reden van zijn baan afweek en tegen de middenberm botste, net onder een brug. Het papier vatte vuur, wat meteen een grote rookpluim veroorzaakte. Gisteren moest de A12 in Aartselaar dan weer volledig afgesloten worden door een brand bij Garage Beerens aan de Boomsesteenweg.