Zuurgooier bekent aanval op ex-partner
Foto: BELGA

Jean-Pierre W. (57), die dinsdag zijn ex Ragna S. overgoot met zwavelzuur aan het Antwerpse Sint-Jansplein, is aangehouden. Hij heeft de feiten bekend.

De 40-jarige Ragna S. vecht in het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis nog steeds voor haar leven. Ze werd dinsdag aan de bushalte op het Sint-Jansplein overgoten met zwavelzuur door haar ex-vriend Jean-Pierre W. (57).

De dader kon door het Snelle Respons Team (SRT) van de politie enkele uren later opgepakt worden in een flat in Borgerhout. Daar had hij geprobeerd zich van het leven te beroven. ‘Ik heb juist honderd slaappillen genomen’, schreef hij in een Whatsappbericht aan een vriend van Ragna.

De verdachte werd normaal woensdag al bij de onderzoeksrechter verwacht, maar de voorleiding werd uitgesteld naar donderdag omdat de verdachte volgens zijn advocaat nog niet in staat was verhoord te worden.

De onderzoeksrechter heeft vandaag dan wel de aanhouding van Jean-Pierre W. bevolen voor poging tot moord. W. bekende zijn ex Ragna S. met een bijtend product overgoten te hebben.

‘Er moet onderzocht worden wat mijn cliënt tot de feiten gedreven heeft’, zegt advocaat Erik Bertels. ’Hij heeft geïnformeerd naar de medische toestand van het slachtoffer en reageerde zeer emotioneel.’

Er zal een psychiater aangesteld worden om Jean-Pierre W. te onderzoeken. Maandag verschijnt de man voor de raadkamer.