13-jarige Maithili verliest na twee jaar strijd tegen zeldzame tumor
Foto: Telefacts

De 13-jarige Maithili Vanhille uit Assebroek is gisteren overleden aan de gevolgen van een agressieve en ongeneeslijke hersenstamtumor. Dat hebben haar ouders gemeld op Facebook.

Na een laatste trip naar Mexico, waar Maithili al verschillende keren heen was gegaan voor een alternatieve behandeling tegen haar slopende ziekte, leek het even beter te gaan. Maar maandagnacht ging het dan toch bergaf met het 13-jarig meisje. ‘Ze is heel zwak. Het gaat niet zo goed met haar. Maar ze ziet er enorm naar uit om naar Spanje te kunnen vertrekken’, zei haar vader Sam nog.

Enkele dagen later is het meisje overleden. ‘Na juist geen twee jaar vechten tegen die verschrikkelijke ziekte heeft ze de strijd verloren. Ze is heel rustig, vredig en zonder pijn heengegaan omringd door haar grote broer Moroni en wijzelf. Haar hondje Marie is geen moment van haar zijde geweken en gaf haar geruststellende likjes... Ze is nu vrij, los van alle pijn en behandelingen’, klinkt het onder meer in een bericht op de Facebookpagina ‘Benefiet tvv Maithili’.

Strijdvaardig

De dokters gaven haar aanvankelijk nog maximaal negen maanden te leven, maar het meisje legde zich daar niet bij neer; Gesteund door haar ouders en de vele mensen die duizenden euro’s inzamelden, trok ze naar het buitenland. Ze klopte aan bij dokters in Londen en Keulen en trok zelfs naar Mexico voor een alternatieve, maar nog altijd niet bewezen, behandeling. ‘Wie zou dat nu niet doen als er ook maar een halve procent kans was om je kind daarmee te redden?’, klonk het.