Aangereden Chiromeisje (15) buiten levensgevaar
Foto: Bert Jansen
Een 15-jarig meisje van Chirogroep Roosbeek uit het Vlaams-Brabantse Boutersem is dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een aanrijding in het Nederlandse Bergeijk, een buurgemeente van Lommel. Ze is buiten levensgevaar.

De aanrijding gebeurde op de Witrijtseweg in Bergeijk. Het meisje liep daar in een groep van ongeveer twintig jongeren, toen ze plotseling door de auto werd geschept. De wagen werd bestuurd door een 85-jarige Nederlander uit Dessel. De bejaarde man is na de aanrijding gestopt en naar het slachtoffer toegegaan.

De politie arresteerde de man, uit een alcoholtest bleek dat hij niet gedronken had. Gezien zijn leeftijd is de man de voorbije nacht niet opgesloten.

'De verdachte zal donderdag nog als verdachte worden verhoord. Ter plaatse is uitgebreid technisch onderzoek verricht naar de exacte toedracht van de aanrijding. Er is ook contact opgenomen met de Belgische autoriteiten voor de verdere begeleiding van de betrokkenen', meldt de Nederlandse politie donderdag.

Traumahelikopter

Het slachtoffer is eerst behandeld door toegesneld ambulancepersoneel. Later is ze met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De rest van de groep bleef ongedeerd, maar is in shock. Ze worden opgevangen door Slachtofferhulp. ‘Naast de eerste hulpverlening voor het slachtoffer, die uiteraard alle prioriteit had, was ook de zorg voor deze groep van belang’, zegt de politie.

Na intern beraad is beslist dat het kamp doorgaat. Dat is ook zo gecommuniceerd naar de ouders.