Luxejacht Piqueur gaat naar Turkije
Foto: BELGA

De Rubeccan, het imposante luxejacht van de voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur, is eindelijk verkocht. Na een procedure die meer dan een jaar aansleepte, is er een Turkse koper gevonden voor het jacht. De verkoopprijs is lager dan verhoopt.

Dat schrijft De Tijd donderdag. ‘Het was de moeilijkste verkoop die we ooit hebben meegemaakt’, zegt Hans Lengers, verkoopdirecteur van het Nederlandse Lengers Yachts, in de krant. Er was vorig jaar in mei al een akkoord over de verkoop, maar omdat sommige papieren zoek geraakt waren bij de inbeslagname, bleef het dossier aanslepen, zegt Lengers.

De tien jaar oude Rubeccan was een statussymbool van de voormalige topman van de Gentse financiële groep Optima. Maar de verkoop heeft iets minder opgebracht dan de vraagprijs van 9,8 miljoen euro. Dat was al ruim 2 miljoen euro minder dan de 11,9 miljoen euro waarvoor de boot in 2015 te koop stond. De exacte verkoopprijs willen de betrokkenen niet kwijt.De miljoenenopbrengst is gestort op de rekening van het COIV (Centraal Orgaan voor de Inbeslagneming en de Verbeurdverklaring), bevestigt curator Hans De Meyer.

Sauna

Piqueur noemde het luxejacht naar zijn zoon Ruben en dochter Rebecca. Het behoort tot het topsegment in zijn soort. De statige Rubeccan is 43 meter lang, heeft vijf cabines, een sauna en jacuzzi en negen bemanningsleden. Een tocht maken met zo’n schip kost alleen al aan brandstof een klein fortuin.