De Brusselse binnen- en buitenring in Halle zijn sinds 17.30 uur woensdagavond volledig afgesloten, nadat bij een zwaar verkeersongeval een vrachtwagen uitgebrand is. Het ongeval gebeurde aan een brug over de Ring die beschadigd raakte. De weg zou wel weer volledig opengaan voor de ochtendspits donderdag.

Het ongeval gebeurde toen een vrachtwagen die geladen was met papier op de buitenring om een nog onbekende reden van zijn baan afweek en tegen de middenberm botste, net onder een brug. Het papier vatte vuur, wat meteen een grote rookpluim veroorzaakte. De brandweer Vlaams-Brabant-West kon het vuur blussen, maar de vrachtwagen raakte wel zwaar beschadigd.

De vrachtwagen raakte bij het ongeval de brug en de daaropvolgende brand woedde ook onder de brug en daarom moesten ingenieurs van het Agentschap Wegen en Verkeer nagaan of de brug nog stabiel is. Uit hun onderzoek bleek dat de brug ernstig beschadigd raakte, maar stabiel is. Als de uitgebrande vrachtwagen getakeld is, wordt de Binnenring vrijgegeven voor het verkeer. Nadien zou de Buitenring volgen. Als alles goed verloopt, zou dat voor het begin van de ochtendspits gebeuren.

 

 De brandweer heeft na het ongeluk een aantal stukken vangrail verwijderd, zodat bestuurders op die manier rechtsomkeer konden maken. Het medisch rampenplan werd in werking gesteld en de civiele Bescherming en het Rode Kruis deelden water uit in de file.